DESPRE NOI

Cristina Tohănean - psiholog clinician, psihoterapeut, manager

          Interesul și plăcerea de a fi aproape de ceilalţi și de a le descoperi resorturile interioare au început încă din perioada liceului pedagogic și poate chiar mai devreme, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în profesiile vocaţionale. Facultatea de Psihologie și Știinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași mi-a dat șansa de a descoperi noi moduri de a fi alături de oameni. Am rezonat în mod deosebit cu arta psihoterapiei, în care ne-a iniţiat cu măiestrie domnul profesor Ion Dafinoiu, și am continuat pe acest drum atât prin cursurile de formare, cât și printr-un program de masterat.
          Perioada studenţiei a fost o perioadă de intense acumulări, atât prin contactul cu profesori dedicaţi, cât și prin programul de mobilităţi Erasmus, prin intermediul căruia am beneficiat de o bursă de studiu de trei luni la Diakonia Institute of Higher Education din Finlanda. După terminarea facultăţii povestea a continuat în București unde în scurt timp am pornit la drum pe cont propriu, deschizând porţile cabinetului de psihologie, psihoterapie și logopedie, astăzi Clinica de psihologie și logopedie Cristina Tohănean. Oportunităţile și satisfacţiile nu s-au lăsat așteptate, fie că a fost vorba de lansarea primei platforme online de logopedie www.vorbestecorect.ro, fie că a fost vorba de colaborarea cu Organizaţia Salvaţi Copiii pentru realizarea platformei „LogoPedia” în sprijinul copiilor hipoacuzici sau de colaborări cu televiziuni de prestigiu pentru anumite formate de emisiuni. Cărțile “Povești terapeutice pentru copii mari și mici”, “Blumi și magia viselor frumoase”, “Greșeala perfectă”, “Andrei scapă de Sforăici” și manualul școlar de „Dezvoltare personală” pentru clasa a II-a, ale căror coautor sunt, au venit din dorinţa de a împărtăși munca din cabinet cu ceilalţi, respectiv din dorinţa de a-i sprijini pe cei mici pentru a deveni adulţii echilibraţi pe care ni-i dorim cu toţii. Gândul că anual peste 9000 de micuți învață în învățământul de masă lucruri care îi vor ajuta toată viața, îmi dă speranță.
Toate aceste lucruri au fost posibile și datorită echipei minunate care mi s-a alăturat pe acest drum în cadrul cabinetului, profesioniști cu care am împărtășit aceeași viziune: aceea a lucrului bine făcut, cu responsabilitate, grijă, empatie și respect pentru cei care ne calcă pragul. Am avut astfel bucuria de a sprijini împreună mii de copii, adulţi și sute de familii și știu că lucrurile vor continua. Deși aș putea fi bănuită de subiectivism, cred că practic una dintre cele mai frumoase profesii, profesie care îți oferă privilegiul de a fi primit în sufletul celuilalt și de a-l ghida spre a-și accesa resursele, oferindu-ți și ție șansa de a evolua și de a te dezvolta continuu. Nu există bucurie profesională mai mare decât bucuria de a fi părtaș la schimbarea durerii în încredere, speranţă și putere!

Suntem și astăzi aici:
ALĂTURI DE TINE, SĂ-ȚI FIE MAI BINE!

Te așteptăm cu drag!

Pentru mai multe informații, va trebui să ne contactezi.

Contact

Tel: 0723552250

Copyright © 2023. All rights reserved cristinatohanean.ro. Designed by Cristina Neagoe