Loading...

GRUP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PENTRU ADULȚI

 

 

            Dezvoltarea personala este un demers considerat necesar pentru a fi o persoana de succes, capabila sa faca fata solicitarilor societatii contemporane. Societatea contemporana ne pune fata in fata cu un volum imens de informatie, cu un ritm alert de desfasurare a vietii, cu un mediu profesional extrem de competitiv, cu provocarea de a face fata nevoilor copiilor, cu provocarea de a juca rolurile de sot sau sotie, fiu sau fiica, prieten sau prietena, coleg sau colega.

            Important este ca in acest iures sa ne pastram libertatea de a alege, sa stim cine suntem si ce vrem, sa stim din cand in cand sa scapam de verbul "a face" in favoarea verbului "a fi", sa ne pastram sensibilitatea pentru ceilalti, deschiderea catre frumos, sa stim sa fim OAMENI!

            Daca ati fi intrebati: "Te cunosti?", probabil ca ati fi tentati sa dati curs primului impuls si sa raspundeti: "Da, chiar foarte bine!". La o analiza mai atenta ati fi, insa, surprinsi sa descoperiti cate lucruri exista in fiecare dintre dvs. despre care nu stiti si cate lucruri ati fi capabili să faceti daca ati putea folosi resursele de care dispuneti: "Atunci cand vei sti ceea ce nu stii ca stii, atunci vei sti..."

            "Singurul lucru cu valoare absoluta pe care il putem spune despre noi este ca suntem unici" spune Albert Ellis[1]. Uitam adesea de aceasta in relatiile cu ceilalti si chiar in relatia cu noi. Sa invatam ca cea mai mare asemanare intre oameni este ca suntem diferiti!

            Stim acum ca educatia academica nu aduce neaparat succesul, un ingredient esential este inteligenta emotionala. Din fericire, inteligenta emotionala se poate dezvolta si educa pentru a servi mai bine la valorificarea inteligentei educationale si la armonizarea cu noi si cu ceilalti.

            Creierul nostru foloseste doar o parte infima din capacitatea sa. Creativitatea cerebrala ne ajuta in relatia cu posibilitatile uriase ale creierului nostru. Sa descoperim impreuna aceste posibilitati!

            Fiecare purtam in noi rani precum cele de respingere, abandon, umilire, tradare, nedreptate, rani pe care le pansam cu masti ale fugarului, dependentului, masochistului, dominatorului, rigidului. Uitam insa, ca adevarata vindecare, chiar daca este dureroasa, presupune sa dam la o parte masca si sa curatam rana.

            Cu totii suntem purtatorii unor convingeri limitative, prejudecati, stereotipuri, scheme care ne organizeaza lumea cu care intram in contact. Uitam, insa, ca aceasta comoditate de a pune fiecare lucru intr-un sertaras bine etichetat ne impiedica sa intram in contact cu adevarul si esenta lucrurilor.

           

 

            Pe parcursul a cinci intalniri participanții la grupul de dezvoltare personală sunt invitați să intre in contact cu o noua cunoastere despre dumneavoastra, despre oameni si despre "a fi" prin:

 

·         Initiere în tehnici de relaxare. Relaxarea activa Jacobson. Antrenamentul autogen Schultz. Ancorare in stari resursa. Creativitate cerebrală. Imagerie mentala

·         Managementul emoţiilor disfuncţionale. Restructurari cognitive. Inteligenta emoţională. Etape pentru dobandirea increderii in sine. Povesti terapeutice

·         Modificarea convingerilor limitative. Intarirea Eului. Modificarea scenariului

·         Mastile si ranile sufletului. Tu în relatiile cu ceilalti. Rezolvarea de probleme. Dinamicile psihologice.

 

 

Detalii și înscrieri pe adresa cristinatohanean@gmail.com sau la telefon 0728850906

[1] Albert Ellis ( 27 sept. 1913 –  24 iulie 2007) - psiholog american care în 1955 a dezvoltat Terapia Raţional -Emotiva

 

Te așteptăm cu drag

Pentru mai multe informații, va trebui să ne contactezi.

Cabinet Lujerului


Cabinet Gorjului

Confidențialitate     Protecția datelor personale     Parteneri